Een Tegen Eenzaamheid Venlo - Nieuws: Belfeld ver-Bindt stopt... maar gaat toch door
U bent hier: Home > Nieuws

Nieuws

Belfeld ver-Bindt stopt... maar gaat toch door

18 september 2020

In oktober is het twee jaar geleden dat een aantal dorpsgenoten heel enthousiast en vol ambitie van start ging met Belfeld ver-Bindt. Het was de bedoeling dat Belfeldenaren die wat tijd over hadden in contact gebracht werden met anderen die behoefte hadden aan wat aandacht, zin hadden in een wandeling of fietstocht, of gewoon wat wilden bijpraten. 

In eerste instantie vermeerderde het aantal vrijwilligers en kwamen er ook diverse hulpvragen binnen. Verschillende “matches” konden worden gerealiseerd en leidden tot contacten die nu nog bestaan.  Feit is echter dat het aantal vrijwilligers en hulpvragen achteruit gaat. We hebben twee jaar intensief geprobeerd om via alle mogelijke kanalen “ingangen”  te vinden bij contactbehoeftige mensen. We meldden ons aan bij alle instanties waarvan we dachten dat die een brug konden vormen tussen ons en de hulpvrager. We waren actief op ‘social media’ en er verscheen een artikel in de Via Venlo. Ons initiatief werd geprezen maar desondanks kwamen er bijna geen reacties.

Daarom nu ons besluit te stoppen met Belfeld ver-Bindt;  we vinden dit erg jammer, maar zien geen andere mogelijkheid. Het betekent echter niet het einde van de hulpverlening.

We hebben contact gezocht met de Algemene Hulpdienst Tegelen Steyl Belfeld met de vraag of ze ons initiatief als extra “kopje” binnen hun organisatie zouden kunnen onderbrengen.

De Algemene Hulpdienst is bij de verkenning en de start van ons initiatief betrokken geweest bij Belfeld ver-Bindt en stelt dat e.e.a. een prima initiatief/project was en nog is. Bovendien passen de doelstellingen van Belfeld ver-Bindt prima bij hun doelstellingen. Met dank aan de initiatiefnemers en de vrijwilligers, wil de A.H.D. graag het project opnemen in haar structurele activiteiten. Mensen die mee willen helpen of inwoners die aangeven behoefte te hebben aan hulp, kunnen zich melden bij het Meldpunt van de Algemene Hulpdienst Tegelen-Steyl-Belfeld, tel. 06 49 34 14 79, iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur.