Een Tegen Eenzaamheid Venlo - Nieuws: S.O.B. en Corona
U bent hier: Home > Nieuws

Nieuws

S.O.B. en Corona

13 juli 2020

S.O.B. - activiteiten en de activiteiten door de 130 verenigingen/stichtingen/clubs die bij S.O.B. zijn aangesloten lagen/liggen op dit moment “plat”.

Met name dit laatste maakt dat senioren een wezenlijk platform voor hun ontspanning en ontmoeting in hun club/vereniging missen. Ontmoeten voor senioren  in deze Corona-tijd dient nu via andere wegen te lopen. Deze vragen om actief gedrag van betrokkenen en het bewandelen van nieuwe wegen. Echter vertrouwde ontmoetingenzijn momenteel vervallen en sociale eenzaamheid ligt op de loer. We constateren dat er veel behoefte is aan contact  telefonisch of via video. Men wil praten en communiceren. De Luisterlijn en Venloos Keteerke zijn hierin van groot belang.

We hadden voor ogen om in het najaar een grootschalige manifestatie te organiseren, bedoeld om senioren te informeren over mogelijkheden voor senioren om je op de toekomst van ouder worden en mogelijke beperkingen voor te bereiden. Daarover hadden we al met verschillende organisaties contacten gelegd. Dit project staat nu “on hold” en zal doorgeschoven worden naar 2021.