Wat we willen
U bent hier: Home > Wat we willen

Wat we willen

 

Onze ambities en doelstelling.

 

Ambities:

In de startnotitie “SAMEN STAAN WE STERK TEGEN EENZAAMHEID IN VENLO”  worden twee ambities genoemd:

  1. Dat de eenzaamheid in Venlo in 2024 verminderd is. (Op basis van de gegevens van de GGD)
  2. Dat mensen die zich eenzaam voelen, hierover kunnen praten en weten waar ze terecht kunnen voor hulp of advies.

 

Doelstelling:

Op grond van deze ambities formuleren we de volgende doelstelling:

Een vermindering van het aantal mensen dat zich eenzaam voelt, door verbindingen in de wijk te leggen tussen de bewoners van de wijk/buurt en de verschillende sectoren  met als speciaal aandachtspunt mensen die zich structureel eenzaam voelen.

Dit door:

  • De Venlonaren bewust te maken van de verschillende vormen van eenzaamheid.  We willen daarmee het taboe rond eenzaamheid te doorbreken.
  • Aandacht voor de inwoner die eenzaamheid ervaart en het bespreekbaar maken van eenzaamheid aan de hand van de 6 dimensies van positieve gezondheid. Deze dimensies zijn: lichaamsfuncties, mentale functies en beleving, zingeving, kwaliteit van leven, sociaal/maatschappelijke participatie en dagelijks functioneren.
  • Een goede vraagverkenning in alle hiervoor genoemde dimensies en op basis van die vraagverkenning zoeken naar mogelijkheden om daar, samen met de betreffende inwoner, een antwoord op te vinden.

In de strijd tegen de eenzaamheid staat het streven om verbindingen te leggen voor ons centraal.  Het draait om de gemeenschapszin, om de onderlinge communicatie in de directe omgeving; in het dagelijkse leven.

Niet alleen strijden tegen, maar verbinden met: Mensen laten voelen dat ze gezien en gehoord worden, dat ze erbij horen. Dát willen we ondersteunen en faciliteren.